NL
ergergerg
ergergerg
ergergerg
ergergerg

Global Electronics B.V. breidt productie capaciteit uit

Meino toering | 10 JUNI 2020

Reshoring

Het Twentse bedrijf Global Electronics B.V. neemt komende zomer een extra productielijn voor complexe printplaten in gebruik. De investering is een directe reactie op de vraag naar meer productiecapaciteit. Global Electronics B.V. krijgt meer vraag naar printplaten die ‘dichtbij huis’ worden geproduceerd.

Global Electronics B.V., gevestigd in Haaksbergen, is al 27 jaar actief als EMS-er (= electronic manufacturing services). Het bedrijf is producent van high tech elektronica voor high end toepassingen. Global Electronics B.V., dat 35 mensen in dienst heeft, assembleert hoogwaardige elektronica voor klanten in o.a. de industrie, telecommunicatie, fotonica, hoogspanningstechniek, (petro)chemie en medische industrie. De extra productielijn betekent dat Global Electronics B.V. haar capaciteit flink uitbreidt. De nieuwe ‘pick-and-place-machine’ is in staat om 100.000 componenten per uur te verwerken. “Met deze opschaling kunnen we de groeiende vraag opvangen”, aldus directeur Meino Toering van Global Electronics B.V. “Klanten kunnen straks ook grotere volumes bij ons afnemen.

”Global Electronics B.V. speelt in op de ontwikkeling die ‘reshoring’ wordt genoemd: het terughalen van (een deel van) de productie naar Europa en Nederland. Meerdere argumenten overtuigden directeur Meino Toering ervan dat hij juist nu moet investeren om aan de veranderende vraag uit de markt te voldoen. “We zagen al mondiale ontwikkelingen als de handelsoorlog tussen de VS en China, cybersecurity en de wens om intellectueel eigendom (IP) beter te beschermen. De Covid-19-uitbraak legt de kwetsbaarheid van de wereldeconomie nog eens extra bloot.

High tech productie blijft natuurlijk een mondiale markt maar er zijn genoeg kansen om onze concurrentiepositie verder te verbeteren. Naast het uitbreiden van de productiecapaciteit investeren we continu in onze vakmensen. Maar we bieden ook MaaS ( = Manufacturing as a Service), waarbij we de hele infrastructuur rondom inkoop en productie voor onze klant kunnen organiseren. Dit doen we o.a. door te investeren in ‘slimme software tools’ voor het verwerken van veel data die nodig zijn om de juiste componenten in te kopen. Dan kun je uiteindelijk zeer competitief aanbieden. En dat betekent: topkwaliteit, snel en met een marktconforme prijs. We zijn dus goed voorbereid op reshoring. En we voorkomen dat elektronica componenten retour naar Azië worden getransporteerd om uiteindelijk in een product te eindigen dat in Europa wordt gebruikt’’.

Global Electronics B.V. heeft bij Precitool-Fenwick en FUJI CORPORATION een zogeheten ‘’pick-and-place-machine’’ besteld, die in augustus operationeel zal zijn. De machine is in staat om zeer kleine componenten met hoge snelheid en grote precisie op een printplaat te plaatsen. Toering: “Omdat onze eigen software razendsnel de juiste leverancier met de beste prijs voor componenten weet te vinden, houden we de kostprijs laag. In het geval van grote relais, trafo’s en koelblokken zal de assemblage met de hand moeten gebeuren. Ik verwacht daarom dat we uiteindelijk in Haaksbergen meer productiemensen nodig zullen hebben.”

SAMEN GROEIEN

Wij bellen graag even met u!

Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.