NL
ergergerg
ergergerg
ergergerg

Test & Development Engineer

Heb je ervaring als Test & Development Engineer op het gebied van elektronica én vind je het leuk om in een team van specialisten te werken? Dan biedt deze functie een prachtige combinatie van beide.

Wat je gaat doen

 • Sparringpartner zijn voor klanten: adviseren, verbinden, verbeteren.
 • Testprotocollen opstellen o.b.v. de functionele klantspecificaties en de jou bekende testtechnieken.
 • Specificaties beoordelen en alle informatie vergaren voor het maken van testcases.
 • Testdata ontwikkelen en invoeren in testomgevingen.
 • Maken van analyses en opstellen van rapportages richting klanten waaronder SPC en capability analyses (cp/cpk)
 • Testen uitvoeren en de resultaten uit de test data base (statistisch verantwoord) beoordelen.
 • Vrijheid om nieuwe ideeën in te brengen
 • Ontwikkelen van een generieke test framework en database.

Jij bent verantwoordelijk voor en coördineert de ontwikkeling, productie en uitvoering van testen en testopstellingen en waar mogelijk adviseer je onze klanten m.b.t. het verbeteren van nieuwe en bestaande producten en systemen.

Je hebt regelmatig contact met engineers van onze klanten en bent constant alert op wat er gebeurt en op de feedback die je krijgt. Dit gebruik je weer om nieuwe dingen uit te proberen. Het is een mix van structuur door de gebaande paden te bewandelen, maar ook kritische vragen te stellen en in te spelen op de feedback van klanten. Je gaat hiermee aan de slag door verbeteringen en nieuwe oplossingen voor deze klanten te ontwikkelen en deze te toetsen.

Het is jouw taak om het T&D-proces te begeleiden dat uiteindelijk leidt tot de vrijgave van producten. Jij bepaalt de teststrategie in overleg met de klant en geeft advies over de bruikbaarheid van klantontwerpen om zo effectief mogelijk te testen. Je hebt een nauwe samenwerking met onze kwaliteitsmanager en zorgt ervoor dat je adviezen m.b.t. testopstellingen in lijn zijn met onze kwaliteitseisen.

Je kunt uitstekend met mensen omgaan. Je geeft leiding aan onze testers en maakt hen bewust van het belang van testbare eisen en datagestuurde conclusies. Je ondersteunt hen in hun technische én persoonlijke ontplooiing. Binnen deze functie heb jij de mogelijkheid om je intensief bezig te houden met technologie en mensen. Je bent de verbinder tussen de engineers van onze klanten, onze eigen testengineers en onze kwaliteitsmanager.

Essentiële vaardigheden: je houdt overzicht en ziet tijdens het T&D-traject kans om de klant proactief de beste service en knowhow te bieden. Je bent communicatief vaardig en kunt de klant helder uitleggen wat onze teststrategie is en waarom deze zal leiden tot het beste resultaat.

Waar je gaat werken

Al bijna 30 jaar is Global Electronics uit Haaksbergen dé leverancier voor geavanceerde assemblage van printplaten in de hightech electronics markt. Wij assembleren printplaten voor gerenommeerde opdrachtgevers die eindproducten leveren aan klanten in uiteenlopende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de Smart home oplossing van Homey of de Airport Solutions van TKH.‍

We beschikken over testfaciliteiten en een productielijn om eindproducten (box build) te assembleren. Daarnaast ondersteunen wij onze opdrachtgevers bij de optimalisatie van de assemblage door samen voorafgaand aan het productieproces een analyse uit te voeren op de maakbaarheid ervan en te bepalen hoe de inkoopkosten van componenten kunnen worden geminimaliseerd. Prototypes en seriematige producties voor opdrachtgevers worden geleverd aan klanten die actief zijn in onder andere de meet- en regeltechniek, telecommunicatie, chemie, petrochemie en de medische industrie. Tot slot leveren we aan klanten die IoT toepassingen ontwikkelen en verkopen, ‘time to market’ wensen te verkorten en gebaat zijn bij snelle levering. Je komt werken in een gezellig team vol kennis van technische innovaties.

Wat jij meeneemt:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding richting elektronica.
 • Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en een motivator richting je team.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Test&Development engineer in een elektronica omgeving.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en de helicopterview van een Test&Development engineer.
 • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels.

Dit bieden wij:

 • Goede arbeidsvoorwaarden, zo loopt de salarisschaal uit tot ruim €4.500,00 (afhankelijk van jouw opleiding/ervaring en kennis).
 • Behalve de voldoening en uitdaging die je in deze functie zult ervaren, bieden wij jou een laagdrempelige (informele) werkomgeving in een hightech omgeving met betrokken collega’s. Een functie waarin je veel vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in te brengen en ruimte is voor eigen initiatief. Ook nu we hard groeien, blijven we deze waarden belangrijk vinden.

Solliciteer direct

Stuur jouw CV en motivatie of maak jouw interesse in deze functie kenbaar. Dit kan door contact op te nemen met Belén ten Hoopen-Rojas Conde.

belen@global-electronics.nl

Solliciteer direct

Stuur jouw CV en motivatie of maak jouw interesse in deze functie kenbaar.

Solliciteer hier!