NL
ergergerg
ergergerg
ergergerg

BOM analyse

STUKLIJST / BILL OF MATERIALS


Bij het verwerken en analyseren van een BOM (Bill Of Materials of stuklijst) is veel data gemoeid. Het handmatig analyseren van een BOM in de elektronica is foutgevoelig en tijdrovend. Onze BOM-software automatiseert dit proces zodat er snel en nauwkeurig inzicht kan worden gegeven in de inkoopkosten. Bovendien is de reproduceerbaarheid van de BOM en het productieproces belangrijk om inzicht te geven in de optimalisatie hiervan. Global Electronics B.V. helpt u aan dit inzicht.


Een BOM vermindert de kans op fouten

Aan de hand van een BOM wordt de inkoop van materialen gepland. De stuklijsten vormen de leidraad en de duidelijke instructies per stap verminderen de kans op fouten. Alle assemblages, tussenproducten en componenten die deel uitmaken van een eindproduct worden overzichtelijk weergegeven in een BOM.


Economic Order Quantity (EOQ)

Op basis van alle componenten die besteld moeten worden voor de assemblage van de PCBA, zijn wij in staat om in beeld te krijgen wat de 'Economic Order Quantity’ (EOQ) dient te zijn voor optimale inkoop om restmateriaal zoveel mogelijk te voorkomen. Ook kijken we tijdens deze analyse naar mogelijke alternatieve componenten.


Onze werkwijze

‍Uw data wordt verwerkt in ons ERP-systeem.
Dit doen we met specialistische software, waarmee we deze data snel en efficiënt kunnen verwerken.
Met deze software kunnen we ook eenvoudig en snel revisiewijzigingen controleren.
Per klant maken we een toegestane fabricaatcodelijst, die binnen de software dient als referentie voor de toekomst.
Na het volledig verwerken van de BOM kunnen we met behulp van onze eigen API's (Application Programming Interface) per leverancier de optimale prijs en bestelhoeveelheden bepalen.

Profiteren van smart data

Tijdens de BOM-analyse maken we gebruik van eigen specialistische software die het mogelijk maakt om zo efficiënt mogelijk in te kopen. Hiermee drukken we de kosten via een breed pallet van leveranciers. 'Transform big data into smart data' is ons doel, want goed en kwalitatief inkopen met behulp van slimme software is ons motto. Hierbij houden we rekening met de 'long lead time items', de componenten die een langere levertijd hebben dan gewenst. Voor deze items zoeken we in overleg met u naar alternatieven, zodat de gewenste levertijd gehaald kan worden.

Benieuwd wat dit voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een BOM-analyse aan.

SAMEN GROEIEN

Wij bellen graag even met u!

Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten:

Bedankt! Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.