NL
ergergerg
ergergerg
ergergerg

Meetsystemen

IMPACT BIJ HET PRODUCEREN VAN PCBA’S VOOR MEETSYSTEMEN

Global Electronics B.V. is niet alleen producent van industriële meet- en regelsystemen, maar ook van zero-flux stroommeetsystemen. Met deze speciale meetmethode is het mogelijk om contactloos (grote)elektrische stromen te kunnen meten met een nauwkeurigheid die loopt tot een miljoenste van de meetwaarde.

Met het zero-flux stroommeetprincipe profiteert u van een zeer hoge meetnauwkeurigheid bij zowel wissel- als gelijkstromen. Vooral in wetenschappelijke toepassingen, waarbij de noodzaak om stromen extreem nauwkeurig te kunnen meten hoog is, is deze methode zeer geschikt.

In de deeltjesversneller LHC in Genève, maar ook bij nucleaire onderzoeksprogramma’s voor kernfusie en toegepast wetenschappelijk onderzoek wordt dit meetsysteem toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de (gelijk)stroomkabel tussen Nederland en Noorwegen. Het geleverde vermogen wordt hier bepaald door het meten van de elektrische stroom bij hoge spanningen. Hier is zeer hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid gewenst. Wij kunnen die leveren.

Het meetprincipe wordt eveneens toegepast bij de productie van fabricagemachines voor de halfgeleiderindustrie. En tot slot worden onze PCBA’s ook toegepast in producten voor de defensie-industrie.

Bij het produceren van PCBA’s voor deze toepassingen worden normen extra aangescherpt zodat het eindproduct veilig, betrouwbaar en zeer nauwkeurig zal zijn en blijven.

Hoogspannings-PCBA-ontwerp

Niet elk PCBA-ontwerp vereist dit soort strikte regels. Over het algemeen geldt dat pas als de normale bedrijfsspanning van uw product 30 VAC of 60 VDC bereikt of overschrijdt. Wanneer uw printplaat deze voltages bereikt of een hoge dichtheid heeft, heeft u speciale hoogspannings-PCBA nodig.

Bij het produceren van hoogspannings-PCBA is het belangrijk dat u let op de afstand tussen de geleidende elementen op uw printplaat. Elk potentiaalverschil tussen geleidende elementen op een printplaat is een risico voor zowel het product als uw gebruikers. Een ervaren PCBA-partner met ervaring op dit gebied kan het verschil maken. Wij zijn graag deze partner voor u.

BOM analyse

Aan de hand van een BOM wordt de inkoop van materialen gepland. De stuklijsten vormen de leidraad en de duidelijke instructies per stap verminderen de kans op fouten.

Surface Mount Technology (SMT)

Tijdens het SMT-proces worden componenten op de printplaat bevestigd doordat de contactpennen óp de print komen in plaats van dóór de print, zoals bij Through Hole Technology (THT).

Test & Repair

Alle door ons geproduceerde PCBA’s voldoen aan hoge kwaliteitseisen en ondergaan tijdens het productieproces al een aantal controle- en testmomenten.

SAMEN GROEIEN

Wij bellen graag even met u!

Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten:

Bedankt! Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.