NL
ergergerg
ergergerg
ergergerg

Quoting

EEN GOEDE QUOTE IS IN ÉÉN KEER GOED

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een goede quote uit te brengen. Door de grote hoeveelheid data en details is de kans op fouten aanwezig. Dit voorkomen we door te beginnen met een BOM-analyse om de materiaalkosten in kaart te brengen. Hier gebruiken we onze eigen software voor, die ons in staat stelt om de juiste hoeveelheden tegen de laagste prijs te offreren. Daarnaast zult u bij de keuze van leveranciers niet alleen rekening moeten houden met de prijs, maar ook met de tijdige beschikbaarheid van componenten.


Bespaar tijd en voorkom verrassingen

Snel een quote kunnen verstrekken bespaart kostbare tijd. De kwaliteit van de quote voorkomt dat u later voor verrassingen komt te staan. Het is dus belangrijk dat de data klopt en er kritisch gekeken wordt naar mogelijkheden om de inkoopkosten te verlagen. Op basis van de componentkeuze kunnen we de juiste leverancier in ons netwerk hiervoor laten aansluiten.


‍Het proces

- Materiaalkosten bepalen (BOM-analyse en data-analyse)

Laat voordat uw ontwerp definitief is, uw BOM en ontwerp door ons checken op het gebied van maakbaarheid.

- Productiekostenanalyse

Met behulp van specialistische software kunnen wij een snelle en duidelijke productiekostenanalyse te maken. Hierbij worden de totale BOM en het datapakket ontleed en geanalyseerd.

- Leverancierskeuze

Bij deze keuze spelen prijs en de mogelijkheid voor ons voorraadhoudend te zijn (op afroep) een rol. In dit proces is het ook van belang of de leverancier de benodigde (ISO-)kwaliteitscertificaten heeft.

Meer inzicht voor u

U wilt meer inzicht in de maakbaarheid en verkrijgbaarheid van de componenten voor uw product? Wij denken graag met u mee, bijvoorbeeld door middel van:

- DFT (design for testing)
- DFM (design for manufacturing)
- DFx (desgin for excellence) voor vroegtijdige betrokkenheid van leveranciers
- BOM-analyse door slimme softwaretools (Quote Architect / BOM Architect)
- Lifetime management van componenten

Voorkom incourante materialen door slim inkopen

Slim inkopen begint bij het aanleveren van goede data, stuklijsten met MFG-partnummers maken en omzetten naar ons ERP-systeem. Het komt vaak voor dat men meer inkoopt dan nodig is. Overtollige materialen proberen we zoveel mogelijk te voorkomen door te bepalen wat de meest economische bestelhoeveelheid is voor de beste prijs. Onze specialistische software is in staat om een geoptimaliseerde minimum bestelhoeveelheid (MOQ) en economische bestelhoeveelheid (EOQ) te hanteren, waardoor incourante materialen niet tot nauwelijks meer aan de orde zijn.

Ons ERP-systeem reserveert met specialistische software tijdig componenten om ze eventueel op afroep te leggen bij ons, of bij onze toeleveranciers. Hierdoor blijft u verzekerd van korte levertijden en scherpe inkoopprijzen, waardoor de time-to-market aanzienlijk verkleind wordt.  


SAMEN GROEIEN

Wij bellen graag even met u!

Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten:

Bedankt! Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.